• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Culinair nieuws biedt u een overzicht van berichten over alles in en rond de keuken. Artikels die we het waard vonden te delen met u. Hebt u zelf ook interessant nieuws of wenst u misschien wat gerechten te delen? Aarzel niet, contacteer ons en wij bezorgen u uw eigen toegang zodat u zelf aan slag kan!

Barbecueën in de winter

Wil je een barbecue houden in de winter? Het kan! Je hoeft niet langer te wachten op mooi zomerweer om smakelijk barbecue vlees te consumeren. Natuurlijk zijn er enkele richtlijnen waarmee je zeker rekening moet houden wanneer jij gaat winter-barbecueën. Trek dus een warme trui aan en start die grill!

Barbecue direct vs indirect grillen

Wanneer het zomerseizoen weer is aangebroken en je je barbecue weer bovenhaalt, zal je de gerechten die je op deze barbecue bereidt zo goed mogelijk willen serveren aan je gasten. Wanneer je dit optimaal wil uitvoeren zal je het verschil moeten kennen tussen direct en indirect grillen. Dit artikel probeert hier zo volledig mogelijk in te zijn zodat je je gasten de volgende keer uitgebreid kan verrassen met je nieuw verworven kookkunst.

Direct grillen is wat de meeste mensen bedoelen wanneer ze praten over grillen. Het eten wordt bij het bakken direct boven het vuur geplaatst. Dit is optimaal om kleine stukjes vlees snel te bereiden.

Om je barbecue optimaal te laten grillen zal je deze correct moeten opstellen. Om je barbecue correct op te stellen voor het direct grillen zijn er twee manieren.

Barbecue technieken

Wanneer je je barbecue bovenhaalt zal je je kookkunsten ook ineens willen laten zien aan heel de wereld, Aangezien elke man dit doet zal je moeite moeten doen om af en toe origineel uit de hoek te komen en om variatie te houden in het barbecueën. Dit artikel beschrijft een aantal verschillende technieken waarmee je zowel op vriend als vijand indruk zal maken. Deze technieken zullen je erbij helpen om jezelf te profileren als de absolute barbecue koning tussen je vrienden.

Barbecue kopen? Overweeg een Weber!

Wanneer je een barbecue wenst aan te kopen of je denkt aan barbecue merken is er veel kans dat het merk Weber in je gedachten springt. Maar waarom is dit? Waarom zou je nu kiezen voor een barbecue van het merk Weber? Heel simpel, Weber levert topkwaliteit aan een zeer voordelige prijs!

10 tips voor de barbecue

 1. Organisatie is de sleutel tot een succesvolle barbecue

  Vooraleer je met je barbecue begint is het uiterst belangrijk alle benodigdheden vooraf bij de hand te hebben. Denk goed na over wat je precies nodig hebt. Welk keukengerei ga je gebruiken? Heb je een marinade of andere kruiden nodig voor tijdens het grillen? Wees er zeker van dat deze benodigdheden binnen handbereik zijn.

Barbecue versus dieet?

Wanneer je op dieet bent en nog maar denkt aan een barbecue, voel je als het ware de kilo's bijkomen. Maar klopt dit? Zijn een gezellige barbecue en een dieet onverenigbaar? Natuurlijk niet, je kunt nog steeds gezellig barbecueën zonder jezelf zorgen te moeten maken over calorieën.

Start van het aspergeseizoen

Op 18 april gaat het aspergeseizoen van start.

Naar aanleiding van het nieuwe seizoen hebben de Vlaamse aspergeboeren een nieuwe website gelanceerd. Op deze site kan iedereen deelnemen aan de asperge receptenwedstrijd. In ruil voor een overheerlijk asperge gerecht krijgen de winnaars een arrangement aangeboden: overnachting in Kinrooi, een bedrijfsbezoek en een uitgebreid diner. Meer informatie vind je op de website www.pimpjeasperge.be.

GI dieet

Het GI dieet is gebaseerd op de glycemische index (GI), deze index geeft de snelheid aan waarmee het lichaam het voedsel, dat we eten, omzet in glucose. De glucose, die hierbij vrijkomt wordt of verbrandt en uit dat proces krijgen we energie of als het lichaam op dat moment voldoende of geen energie nodig heeft, wordt de overgebleven glucose opgeslagen als vet.

Hoe wijn kiezen?

Er zijn in principe slechts 3 regels voor het kiezen van de juiste wijn voor tijdens het eten. Deze regels zijn van generatie op generatie doorgegeven en zullen u helpen met het kiezen van de beste (voor uw) diner.

Goedkope recepten

Koken is altijd al een van mijn favoriete bezigheden geweest. Het is zo interessant en lekker voor mij, dat ik altijd al op zoek ben geweest naar een nieuw lekker gerecht waar ik mijn gasten van kan laten genieten (ik kook liever voor mijn gasten, dan dat ik een 3 gangen maal op tafel zet voor mijzelf). Vaak ben ik op het internet ook wat inspiratie aan het opdoen over al de gerechten en plaatjes van gerechten die er heerlijk uitzien.