Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een dieet?

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Er zijn al zoveel onderzoeken gedaan naar diëten, dat er altijd wel iets te vinden valt om je gelijk te behalen. Voor een goed gedegen advies is het eigenlijk noodzakelijk om meerdere betrouwbare diëten onderzoeken opnieuw te onderzoeken en de uitkomst daarvan is een optelsom van alle contra's en pro's. Je begrijpt het al, een dergelijk onderzoek is er niet. De meeste diëten verschijnen om vervolgens weer te verdwijnen. Een dieet is feitelijk een modetrend en de nieuwste trend is afvallen met een ei ontbijtje.

De twee meest bekende credo's op het gebied van dieetadvies zijn: je moet zo weinig mogelijk calorieën eten en uiteraard zo veel mogelijk bewegen. Door het consumerende gedrag van de hardwerkende mens, is ontbijten een haastklus. De meeste mensen slaan het ook over en dat scheelt al gauw 450 Kcalorieën per dag. Dat is snel verdiend toch? Op jaarbasis zou het aan vetweefsel een besparing opleveren van 15 kilo. Het is een goedkoop dieet en je hoeft er niet je tong op stuk te bijten. Gewoon het ochtendontbijt overslaan, maar ieder mens weet diep van binnen dat dit een slechte gewoonte is. Een stevig ontbijt is een gezonde start van de dag, want wanneer je het niet verorbert dan zal je in de loop van de dag onbewust gaan “snaaien”. Dieetonderzoeken tonen juist aan dat men alleen maar zwaarder wordt door niet te ontbijten, hoewel een Duits onderzoek aantoonde dat een zwaar ontbijt gepaard gaat met veel snack gedrag gedurende de dag. Waar moet je dus op letten bij het uitkiezen van een dieet? Het lijkt wel alsof het ei de kip uitgebroed heeft; eigenlijk is er geen duidelijke conclusie. Er zijn dikke snaaiers, omdat ze het ontbijt skippen en er zijn overgewichten omdat ze te veel ontbijten.

Dan het positieve nieuws: een ontbijt met twee eieren helpt je beter af te vallen, dan een ontbijt met chocopasta, muisjes of yoghurt met muesli. Vanuit Amerika is de afgelopen decennia de donuts overgewaaid en op elke hoek van de stad zijn er tegenwoordig ontbijtmogelijkheden om een kopje koffie met een donut te verkrijgen. Logisch zul je misschien denken en ontbijten met een ei is ook niet zo gezond met al dat vele cholesterol, maar daar sla je de plank mis: een energie beperkt eiwitrijk eierdieet is beter voor de suikers en het cholesterol in het bloed dan een gewoon dieet. De bloeddruk in het lichaam is ook beter met een eiwitrijk dieet, maar hopelijk vertel je dat niet verder aan de vele voedingscentra's die ergens ook een beetje commercieel moeten zijn. Ook zij moeten de huur betalen en de maag vullen.

Wil je het allerbeste dieet volgen die er maar te vinden is, dan geven we je het allerbeste advies dat er is: verander je levensstijl wanneer je wilt afvallen. Veelal begint het tussen de oren. Afvallen, via een dieet of niet, gaat in den beginne altijd gepaard met een hongergevoel en het kost moeite om het vol te houden, maar dat is met het breken met elke vaste gewoonte zo. Wil je toch op dieet, dan tref je hieronder een aantal diëten aan die momenteel erg in trek zijn.

Voor weinig koolhydraten en het eten van meer vettigheden kan je het Atkins dieet gebruiken. Je kan onbeperkt vis, vlees, kaas en bijvoorbeeld eieren eten, maar geen pasta, rijst, brood of aardappelen. Dit dieet werkt gefaseerd, het hongergevoel en de kosten zijn nihil.
Wil je proteïnerijk voedsel en natuurlijke koolhydraten uit fruit en groente eten, dan is het Zone Dieet misschien iets voor jou. Ook dit dieet is niet duur. Voor vezelrijk voedsel, complexe koolhydraten, mager vlees en gezonde vetten is het Dokter Phil dieet het beste. Je zult niet snel afvallen, omdat het erom gaat dat het op de lange duur in ballans blijft.

Eet twee dieet shakes per dag en eet een licht avondmaal met het Slimfast dieet, maar wees gewaarschuwd voor een groot hongergevoel. Voordeel: je valt binnen afzienbare tijd snel af, maar daar moet je wel voor in de buidel tasten. Ook met de bekende Waistwatchers en Waistline diëten die wat betreft kosten oplopen tot 175,- euro per pakket en waarbij je de pillen, repen en poeders apart moet betalen, is snel afvallen mogelijk. Maar een bekend dieetgezegde luidt: diner als een zwerver, lunch als een edelman en ontbijt als een prins! Waarom zijn er in Frankrijk weinig dikke mensen? Omdat Fransen gewend zijn om gedurende de dag kleine beetjes gezond voedsel te eten, zo simpel kan het diëten nu zijn.