Barbecue direct vs indirect grillen

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Wanneer het zomerseizoen weer is aangebroken en je je barbecue weer bovenhaalt, zal je de gerechten die je op deze barbecue bereidt zo goed mogelijk willen serveren aan je gasten. Wanneer je dit optimaal wil uitvoeren zal je het verschil moeten kennen tussen direct en indirect grillen. Dit artikel probeert hier zo volledig mogelijk in te zijn zodat je je gasten de volgende keer uitgebreid kan verrassen met je nieuw verworven kookkunst.

Direct grillen is wat de meeste mensen bedoelen wanneer ze praten over grillen. Het eten wordt bij het bakken direct boven het vuur geplaatst. Dit is optimaal om kleine stukjes vlees snel te bereiden.

Om je barbecue optimaal te laten grillen zal je deze correct moeten opstellen. Om je barbecue correct op te stellen voor het direct grillen zijn er twee manieren.

In de eerste manier verdeel je de kool evenredig over heel de barbecue en verdeel je het vlees of de vis ook gewoon over heel de barbecue. Deze methode is optimaal om een kleine hoeveelheid vlees te bakken. Je gaat echter betere controle krijgen over de warmte wanneer je een drie zone vuur aanlegt. Hierbij verdeel je je barbecue in drie zones: een warme zone, een middelmatige zone en een koude zone. Verdeel naargelang de zones de houtskool anders. Gebruik de middelmatige zone voor te bakken, de hete zone voor het korstje en de koele zone voor het vlees te laten rusten.

Indirect grillen op zijn beurt dient meer voor grotere stukken vlees die niet doorbakken zouden geraken wanneer je ze op de directe manier bakt. De buitenkant zou gewoon verbranden en binnenin zou het vlees nog rauw zijn. Om deze manier toe te passen plaats je het vlees in de buurt van en niet boven het vuur. Hierdoor bakt het veel sneller en zal de binnenkant ook doorbakken geraken. Het is belangrijk om bij het toepassen van deze methode het barbecue deksel ook goed te sluiten. Terwijl je je vlees of vis traag bakt op deze manier is het ook makkelijker om er verschillende smaken aan toe te voegen.

Zoals je ziet is er een duidelijk en een groot verschil tussen direct en indirect grillen. De keuze tussen deze twee hangt vooral af van de grootte van de stukken die je wil bakken. Experimenteer echter voor je gasten uitnodigt goed met deze twee methodes zodat je ze volledig onder de knie hebt. Wanneer je de indirecte methode gebruikt kan het zeker interessant zijn om af en toe te experimenteren met het toevoegen van verschillende smaken. Probeer de wildste dingen eerst, dikwijls zijn deze het lekkerst. Verder kan je nog wat rondkijken naar originele recepten waarmee je je gasten kan verrassen. Dikwijls kan je ook andere dingen dan vlees of vis op je barbecue zowel direct als indirect grillen. Kijk ook hiervoor rond zodat je jezelf kan profileren als de barbecue expert ter zake.

Aangezien er veel mensen vragen hoe ze deze manieren moeten toepassen op een gasbarbecue hier ook nog een kort stukje over. Op een gasbarbecue gebruik je de methodes eigenlijk op dezelfde manier. Je past alleen de hardheid van je vuurtjes aan in plaats van de verdeling van de houtskool.