Barbecue technieken

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Wanneer je je barbecue bovenhaalt zal je je kookkunsten ook ineens willen laten zien aan heel de wereld, Aangezien elke man dit doet zal je moeite moeten doen om af en toe origineel uit de hoek te komen en om variatie te houden in het barbecueën. Dit artikel beschrijft een aantal verschillende technieken waarmee je zowel op vriend als vijand indruk zal maken. Deze technieken zullen je erbij helpen om jezelf te profileren als de absolute barbecue koning tussen je vrienden.

Direct Grillen

Direct grillen is de basistechniek die de meeste mensen bedoelen als ze praten over barbecueën je legt het stukje vlees of vis rechtstreeks boven het vuur en je bakt het hard en snel. Dit is vooral geschikt voor kleinere stukjes vlees snel te bakken. Deze techniek is echter niet geschikt voor grotere stukken vlees, deze zullen niet doorbakken geraken,.

Indirect grillen

Bij indirect grillen leg je je stukje vlees of vis dicht bij het vuur maar er niet rechtstreeks boven. Hierdoor zal je vlees trager bakken en zal het vanbinnen goed doorbakken geraken. Experimenteer ook eens met het toevoegen van smaken tijdens het bakken volgens deze methode. Deze methode is meer geschikt voor het bereiden van grotere stukken vlees of vis.

Roken

Roken heeft niets te maken met het roken van een sigaret, maar wel met een vorm van indirect grillen. Je laat het vlees zeer zachtjes bakken in de buurt van een houtvuur. Dit zorgt ervoor dat je vlees een houtachtige smaak krijgt die zeer geliefd is bij liefhebbers van rookbarbecue. Hierbij is het belangrijk om het deksel van de barbecue goed te sluiten. Sommige voedingssoorten zijn meer geschikt voor het roken dan andere. Roken is bijvoorbeeld zeer geschikt voor tofu, zalm en ribbetjes.

Spit-Roasten

Bij spit-roasten zal je vlees door een staaf gestoken worden die ronddraait boven het vuur. Hierdoor zal je vlees langzaamaan en gelijkmatig bakken. Deze methode is ideaal voor kip of kalkoen.

In de kool grillen

In de kool grillen waarschijnlijk de oudste vorm van barbecueën, hierbij wordt hetgeen je wil bakken direct tussen de kool gelegd en dus niet boven het vuur gehouden door een grill. Voedingsmiddelen die hiervoor geschikt zijn, zijn: Ui, bieten en aardappelen.

Zoals je ziet zijn er vele manieren om creatief te zijn met je barbecue. Het is belangrijk dat je al deze manieren eens uittest voordat je ze gaat toepassen tijdens een etentje of een feestje. Experimenteer met deze methodes op verschillende soorten vlees en vis en kijk dewelke je het beste bevallen. Let ook op het materiaal dat je nodig hebt, voor het indirect grillen en het roken zal je barbecue een deksel moeten hebben. Voor het Spit-Roasten zal je een spit moeten hebben en een motortje dat dit ronddraait. Of je zal zelf moeten draaien zoals in de prehistorie, dit zal waarschijnlijk minder indruk maken op je gasten. Voor het vlees of de vis in de kool te grillen heb je natuurlijk helemaal niets nodig.

Zo, ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad en dat je gemotiveerd bent om het meeste uit je barbecue te halen. Genoeg experimenteren en leren van je fouten zijn de sleutels tot succes in dit geval.