GI dieet

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Het GI dieet is gebaseerd op de glycemische index (GI), deze index geeft de snelheid aan waarmee het lichaam het voedsel, dat we eten, omzet in glucose. De glucose, die hierbij vrijkomt wordt of verbrandt en uit dat proces krijgen we energie of als het lichaam op dat moment voldoende of geen energie nodig heeft, wordt de overgebleven glucose opgeslagen als vet.

Voedsel met een hoge GI waarde verteert sneller, waardoor je binnen de korste keren weer honger krijgt, terwijl voedsel met een lage GI waarde langzamer verteert, je daardoor het idee hebt, dat je nog vol zit, en niet zo snel weer trek hebt.

Het GI dieet is een makkelijke manier om af te vallen geen moeilijke toestanden met het tellen van calorieën. Bovendien hoef je jezelf niet uit te hongeren, zoals bij andere diëten.

Dat hongergevoel vormt juist het probleem om een dieet vol te houden. Het dieet werkt met een kleurcode en is vrij eenvoudig. De voedingsmiddelen, die onder rood vallen, zijn verboden terrein, voeding dat onder geel valt, mag gegeten worden, maar wel met mate, en de etenswaren, die de kleurcode groen hebben meegekregen, kunnen volop zonder problemen worden genuttigd.

Welke etenswaren hebben een lage GI waarde? Fruit, groentes, noten, trouwens niet alle noten, bonen, linzen, volkoren granen. Het lichaam heeft niet alleen koolhydraten nodig, maar ook eiwitten en gezonde vetten, daarom mag je in het GI dieet ook vlees en vis, in kleine hoeveelheden, opnemen, maar het vlees moet uiteraard mager zijn, bijv. rundvlees, kip, kalkoen. Wat de vis betreft: zalm, makreel en andere soorten. De vette vis is trouwens een goede bron van omega-3 vetzuren, deze vetten zijn onmisbaar voor de processen in het lichaam.

Probeer in ieder geval junkfood, suikerhoudende etenswaren, en kant-en-klare maaltijden de vermijden.

Wat ook zeer belangrijk is om de tijd tussen de maaltijden niet te lang te laten zijn. Want zodra alle ingenomen voedsel is verteert, dan heb je weer honger, en dan is de verleiding groot om iets te ‘snacken’. Het is daarom beter om kleine porties te eten. I.p.v. 3 maaltijden per dag, spreidt het over 4 à 6 per dag. De gedachte hierachter is, dat het lichaam continu van energie, weliswaar gedoserd, voorzien moet worden, zodat er geen zwak moment ontstaat. Want in dat geval grijp je meestal naar iets, dat in de rode categorie valt.

Het GI dieet was oorspronkelijk ontworpen voor diabetici. Omdat het belangrijk is voor een suikerpatiënt het glucoseniveau in het bloed constant te houden. En daardoor pieken  in de bloedsuikerspiegel te voorkomen met alle gevolgen van dien. Doordat de resultaten van het dieet, het is zeer simpel te volgen en ook nog effektief, zo verbluffend waren, gingen niet alleen diabetici, maar ook niet-diabetici het dieet volgen.

Het dieet heeft veel weg van de keuken in Zuid-Europa groentes, fruit, vlees, vis, olijfolie.  Bovendien is het niet eenzijdig er is een grote keus aan de verschillende voedingsmiddelen, waardoor het over een lange periode gevolgd kan worden. Daarnaast wordt het GI dieet verwerkt in andere populaire diëten. Het GI dieet is simpelweg een levensstijl voor een beter en gezonder leven.

Mocht u deze vermageringskuur overwegen dan raden we u voor een professionele begeleiding aan contact op te nemen met voedingskundigen of diëtisten in uw buurt.