Ontgiftingsdieet

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Het lichaam krijgt in de moderne tijd niet alleen gezonde stoffen binnen, maar ook veel ongezonde stoffen, denk maar aan de verontreinigende lucht, die je inademt, het water dat je drinkt, het eten dat je binnenkrijgt. In principe is het zo, dat het lichaam zoveel mogelijke schadelijke stoffen via de lever, nieren, darmen, longen en huid uitscheidt, maar de gifstoffen, die niet afgevoerd kunnen worden, worden in het lichaam opgeslagen. Door het lijnen volgens een een ontgiftigingsdieet (ook wel vastenkuur of reinigingsdieet genoemd) kun je ervoor zorgen, dat het lichaam de opgeslagen giftige afvalstoffen loost.

Dit dieet is niet in de eerste plaats bedoeld om af te vallen. Het afvallen is bijzaak.

Het gaat erom het lichaam te reinigen en te ontdoen van alle niet lichaamseigen stoffen. Want een schoon lichaam functioneert eenmaal beter.

Er zijn verschillende soorten ontgiftingsdiëten. Er is een dieet, waarbij je uitsluitend water en verse vruchtensappen neemt. Of waarbij je alleen groentes en fruit eet. In het kort komt het erop neer, dat je bepaalde voedingsmiddelen voor een bepaalde duur uitsluit. Zoals chocola, suikerprodukten, koffie en thee, overigens kruidenthee is toegestaan, alcohol, zuivelprodukten, brood. Daarentegen zijn de volgende voedingsmiddelen wel toegestaan vers fruit en groentes, peulvruchten, noten en zaden, kruidenthee en water. Er zijn ook kruiden, die specifiek op de organen werken, waardoor je het proces een handje helpt. Vooral veel water drinken is heel belangrijk voor de afvoer van de gifstoffen, die tijdens het ontgiftingsproces vrijkomen.

Wanneer je met het ontgiftingsdieet begint, zul je je misschien de eerste paar dagen wat moe voelen of misschien hoofdpijn hebben. Dat is een heel normaal verschijnsel. Jouw lichaam dient zich aan te passen. Na een paar dagen is het lichaam gewend en vallen de ongemakken weg. Het is aan te raden om dit ontgiftingsdieet niet te lang door te zetten. Met 3 tot 7 dagen behaal je goede resultaten. Het is ook belangrijk om in de periode, dat je het dieet volgt het rustig aan te doen en geen stressvolle bezigheden te ondernemen.

Net als bij andere diëten zijn de meningen verdeeld. Het ontgiftingsdieet is geen afslankdieet. Je valt weliswaar af. Maar dat is van korte duur, want zodra je weer in je normale eetpatroon zit, kom je weer aan. Bovendien ontneem je het lichaam bepaalde voedingsstoffen. Dit gebeurt met name, als je het ontgiftingsdieet over een langere tijd volgt. Het lichaam heeft toch energie nodig, maar krijgt het niet, omdat het een aantal voedingsstoffen niet meer binnenkrijgt. Het lichaam gaat zelf op zoek naar energie en in plaats van lichaamsvet aan te spreken, breekt het de spiermassa af om zo aan de nodige energie te komen. En dat is zeker niet de bedoeling.

Het ontgiftigingsdieet is zeker een aanrader, maar wel voor de juiste reden, nl. het ontgiften/ontslakken van het lichaam. En het mag niet te lang duren, want dan worden de voordelen ervan teniet gedaan. Om het lichaam gezond te houden is het ook raadzaam dit dieet vaker uit te voeren, misschien eens in de maand of in de twee maanden.