Hoe wijn kiezen?

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Er zijn in principe slechts 3 regels voor het kiezen van de juiste wijn voor tijdens het eten. Deze regels zijn van generatie op generatie doorgegeven en zullen u helpen met het kiezen van de beste (voor uw) diner.

Regel 1: Drink de wijn waar je in het verleden het best van genoten hebt. Dit klinkt als een zeer logische stap, maar na uitvoerig onderzoek is gebleken dat vrijwel niemand veel af weet van wijn en de smaak (behalve Spanje, Portugal en Frankrijk) die geproefd zou moeten worden tijdens verschillende maaltijden. In plaats van doelloos achter een leider aan te lopen die jou verteld dat deze specifieke wijn o zo goed smaakt en duur is, proef de wijn en vorm je eigen mening en neem deze mee naar de volgende maaltijden.

Regel 2: Witte wijn met wit vlees of vis en rode wijn bij rood vlees? Niet altijd! Voor degenen die enige kennis van wijnen hebben, weet je dat witte wijn bij wit vlees past en vis past en rode wijn bij rood vlees past. Maar wanneer deze regels te streng genomen worden zal dit alle plezier uit het kiezen van een geweldige wijn trekken.

Het centrale punt hier is om vertrouwen te hebben in je eigen gevoel en wat je beschouwd als een goede keuze. Wijn moet een van twee dingen vervullen tijdens een maaltijd: aanvulling of contrast bieden.

Een ander ding waar u rekening mee moet houden is het gerecht waar u de wijn mee wilt combineren, de manier waarop het geserveerd wordt, de verschillende kruiden en specerijen die  toegevoegd zijn en vervolgens in overweging te nemen welke van de volgende wijnen te kiezen  die een aanvulling doen op die elementen of contrasten en uiteindelijk met veel meer intense aroma's en smaken naar voren komen.

Regel 3: Lees altijd het wijn label. In de verschillende delen van de wereld zullen de wijnen op een verschillende wijze zijn geproduceerd en zijn de verschillende ingredienten ook in verschillende maten aanwezig. Zorg er hierom ook voor dat je het label van de wijn eens uitvoerig bekijkt om te weten wat er zich binnenin bevindt.

Om dit lange verhaal kort te maken, is het van uiterst belang dat je je eigen smaak voorop stelt en niet doelloos achter de menigte aanloopt. Ieder zijn/haar smaak is anders en de prijs van de wijn heeft daar niets mee te maken. Geniet hierom van hetgeen dat jij lekker vind!