Lijnen & afvallen

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/toprecep/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Bij toprecepten krijgen we regelmatig vragen van onze lezers over onderwerpen als gezond eten, afslanken, overgewicht en lijnen.

Rond deze onderwerpen schrijven we wel regelmatig artikelen (o.a. de verschillende diëten, hoe gezond vermageren, ...), maar deze gaan wel eens verloren tussen de andere 'lichtere' artikels. Om deze reden hebben we dan ook deze 'lijnen en afvallen' rubriek gemaakt. Hier verzamelen we alle artikels rond gezonde voeding en diëten zodat deze overzichtelijk en makkelijk vindbaar zijn.

Wens je mee te werken aan deze rubriek of heb je tips voor onze lezers rond deze materie neem dan zeker contact op dan kunnen we je zelf toe laten artikelen te publiceren.

GI dieet

Het GI dieet is gebaseerd op de glycemische index (GI), deze index geeft de snelheid aan waarmee het lichaam het voedsel, dat we eten, omzet in glucose. De glucose, die hierbij vrijkomt wordt of verbrandt en uit dat proces krijgen we energie of als het lichaam op dat moment voldoende of geen energie nodig heeft, wordt de overgebleven glucose opgeslagen als vet.

Modifast

Modifast is een merk van afslankmethoden en afslankproducten dat voor elke doelstelling een specifiek programma heeft. In totaal biedt Modifast vier verschillende afslankmethodes aan om te helpen bij je dieet. Verder in dit artikel bespreken we deze vier dieet methodes verder.

Slimming World Dieet

Het Slimming World Dieet werd ontwikkeld door een Britse organisatie, gekend onder de naam ‘Slimming World’. Slimming World werd in 1969 opgericht door Margaret Miles-Bramwell, die tot op de dag vandaag trouwens nog steeds de voorzitter van deze organisatie is. Het doel van deze organisatie is om mensen te helpen bij het verliezen van gewicht. Dit doen zij op hun eigen, effectieve manier.

Lijnen

Doordat steeds meer mensen het ideale figuur willen bereiken wordt lijnen (afvallen/diëten) ook elk jaar weer populairder. Dit is ook zeker niet onterecht, overgewicht is een belangrijk gezondheidsrisico dus lijnen zal enkele duidelijke voordelen met zich meebrengen:

Ontgiftingsdieet

Het lichaam krijgt in de moderne tijd niet alleen gezonde stoffen binnen, maar ook veel ongezonde stoffen, denk maar aan de verontreinigende lucht, die je inademt, het water dat je drinkt, het eten dat je binnenkrijgt. In principe is het zo, dat het lichaam zoveel mogelijke schadelijke stoffen via de lever, nieren, darmen, longen en huid uitscheidt, maar de gifstoffen, die niet afgevoerd kunnen worden, worden in het lichaam opgeslagen.

Vetarm dieet

In de wereld der diëten en lijnen leeft nog steeds de overtuiging dat het eten van geen tot weinig vet de ultieme remedie is voor gewichtsverlies. Er zijn zelfs nog artsen, die dezelfde mening zijn toegedaan. Het vetarm dieet vormt de basis van verschillende bekende diëten. Eigenlijk is het eenzijdige benadering. Je vraagt je misschien af waarom.

Atkins dieet

Een veelgebruikt dieet om te lijnen is het Atkins dieet, in dit artikel willen we u een beeld schetsen van de manier waarop dit dieet u wil helpen vermageren.

Om het Atkins dieet kort te omschrijven, kan het volgende worden gezegd: het Atkins dieet is een dieet waarbij enkel voeding wordt verbruikt waarbij koolhydraten uitgesloten zijn.

Voedselcombinaties: tips rond koolhydraten, vetten & eiwitten

Voedselcombinatie speelt een steeds grotere rol bij het afvallen en lijnen. Er wordt gesteld dat het combineren van bepaalde voedingsmiddelen het afvalproces ondersteunt. Een slechte combinatie zou zijn: koolhydraten en eiwitten en koolhydraten en vetten. Volgens de dieetguru’s zouden bovengenoemde combinaties eerder gewichtstoename dan afname in de hand werken, omdat er verschillende soorten enzymen voor het verteringsproces van elk van de stoffen wordt gebruikt.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een dieet?

Er zijn al zoveel onderzoeken gedaan naar diëten, dat er altijd wel iets te vinden valt om je gelijk te behalen. Voor een goed gedegen advies is het eigenlijk noodzakelijk om meerdere betrouwbare diëten onderzoeken opnieuw te onderzoeken en de uitkomst daarvan is een optelsom van alle contra's en pro's. Je begrijpt het al, een dergelijk onderzoek is er niet. De meeste diëten verschijnen om vervolgens weer te verdwijnen. Een dieet is feitelijk een modetrend en de nieuwste trend is afvallen met een ei ontbijtje.